آلرژی پاییزی ازپاییز زودتر میرسد مراقب باشید
با شروع فصل زیباى پاییز، به تدریج واکنش هاى آلرژیکى آغاز مى شوند.
یکی از اصلیترین عوامل حساسیت پاییزی، گیاهانی هستند که در این فصل مقدار زیادی گرده تولید میکنند. در اواخر ماه شهریور که شب ها به تدریج خنک و روزها گرم تر مى شوند، گیاهان شروع به آزاد سازى گرده مى کنند.
در فصل پاییز برگهای درختان کپک میزنند. هنگامی که برگها را جمع میکنید یا از روی آنها میپرید و حتی با وزش باد، هاگ کپکها در هوا پخش میشود و علائم حساسیت را ایجاد میکند
ژنتیک و عوامل محیطی هر دو در ایجاد آلرژی موثر هستند. برای ایجاد بیماریهای آلرژیک مهمترین شرط حساس شدن فرد مستعد به آلرژنهای اختصاصی است و این حساس شدن میتواند در هر برههای از زندگی رخ دهد ولی شایعترین دوره آن کودکی و اوایل جوانی است.
برخی از افراد با شروع فصل پاییز، ممکن است برخی علائم مانند خارش بینی و چشم ها،آبریزش چشم ها، آبریزش مکرر بینی ،عطسه ،سرفه خارش دهان و پشت گلو،جوش زدن در قسمت شکم، اسهال و ایجاد حلقه های سیاه زیر چشم ها، را تجربه کنند.
مهمترین اصلی که باید درباره آلرژی در نظر گرفت پیشگیری است تا درمان. اجتناب از تماس با آلرژن بهترین راه کنترل آلرژی محسوب میشود.
از اقدامات دیگر برای پیشگیری از آلرژی : عدم تماس با حیوانات خانگی، ، پرهیز از دود سیگار ،در همه سنین بخصوص در خانمهای باردار در محیط کار و در اوایل کودکی، کاهش رطوبت محل سکونت که در کاهش عواملی از جمله مایتها و کپک موثر است،
تغذیه انحصاری با شیر مادر، از بین بردن سوسکهای خانگی و استفاده از روکشهای مخصوص ضد مایت برای تشک و بالش ، شستشوی ملحفهها هر ۲-۱ هفته یکبار در آب ۵۵-۶۰ درجه سانتیگراد و یکی از بهترین راهها برای به حداقل رساندن میزان آلرژیزایی این است که اگر افراد به دلایل مختلف در جریان عوامل آلرژیزا قرار گرفتند، در اسرع وقت گردههای پوست و موهای خود را بشویند.
برای درمان آلرژی، داروهای متعددی وجود دارند که اغلب آنها مکانیسم آنتی هسیتامین دارند. در مواردی که آلرژی شدید باشد گاهی پزشکان ناچار به استفاده از داروهای کورتون و استروئیدها میباشند.
دکتر «سید حسام الدین نبوی زاده» فوق تخصص آسم و الرژی و عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز